Skip links
Emily Old Picture 1
Emily Old Picture 2
Emily Old Picture 3
Emily Old Picture 5
Emily Old Picture 4
Από το 1965

Ιστορία τριών γενεών

αυθεντικής φιλοξενίας

Το Emily λειτούργησε αρχικά το 1965. Τότε, ο Αλέξανδρος Μπόλιας έχτισε τον πρώτο όροφο του μικρού ξενοδοχείου σε αυτήν την παραλία που αγαπούσε ιδιαίτερα, καθώς ήδη από το 1948 περνούσε εκεί τα καλοκαίρια του με την οικογένειά του. Το ονόμασε Emily, προς τιμή της συζύγου του. Ο ίδιος ψαράς, εφοδίαζε την οικογενειακή ταβέρνα που υπήρχε τότε με φρέσκο ψάρι, το οποίο απολάμβαναν οι επισκέπτες. Επίσης, πρόσφερε βόλτες με το καΐκι του μέσα στον όρμο του Αχλαδίου, τον κόλπο της Βάρης αλλά και στις κοντινές παραλίες.

Τριάντα χρόνια μετά, το 1996, το αναλαμβάνει ο γιος του, ενώ από το 2018 τη διεύθυνση του Emily έχει αναλάβει ο εγγονός του, Αλέξανδρος Μπόλιας. Όπως τότε έτσι και σήμερα, στο ξενοδοχείο εργάζεται όλη η οικογένεια, μαζί με εξειδικευμένο προσωπικό στις διάφορες υπηρεσίες του ξενοδοχείου. Αυτό κάνει τον επισκέπτη του Emily να αισθάνεται ότι βρίσκεται στο εξοχικό του.

Οικογένεια Μπόλια

Αλέξανδρος Μπόλιας

Αλέξανδρος Μπόλιας

Αλέξανδρος Μπόλιας

Ζει σε ένα μικρό σπίτι μέσα στον κήπο του Emily. Είναι πρωταθλητής μαραθωνοδρόμος και λάτρης της εξισορροπημένης φυσικής διατροφής. Έχει σπουδάσει οικονομικά κι έχει μεταπτυχιακό στο μάνατζμεντ. Παλαιότερα εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα, αλλά το 2007 αποφάσισε ότι αγαπάει πολύ το Emily για να το αφήσει να γεράσει. Κι έτσι, του αφιερώθηκε και ως διευθυντής της μονάδας εφαρμόζει τις γνώσεις του και τις προσωπικές του αξίες. Έχει επιλέξει να υποδέχεται προσωπικά τους πελάτες του ξενοδοχείου και θα τον βρείτε να τσεκάρει συνέχεια τα πάντα.

Αθανασία Μπόλια

Αθανασία Μπόλια

Αθανασία Μπόλια

Αδερφή του Αλέξανδρου, ζει σε ένα άλλο μικρό σπίτι μέσα στον κήπο του Emily. Τα καλοκαίρια εργάζεται στο καφέ-μπαρ του Emily, αλλά τους χειμώνες κατασκευάζει λαϊκά όργανα στο εργαστήριό της που βρίσκεται λίγα μέτρα πιο πέρα από το ξενοδοχείο: λαούτο, μπουζούκι, τζουρά και μπαγλαμά. Σίγουρα κάποιο απόγευμα θα την δείτε να δοκιμάζει κάποιο όργανό της στον κήπο.

Χαρίκλεια Μπόλια

Χαρίκλεια Μπόλια

Χαρίκλεια Μπόλια

Η άλλη αδερφή του Αλέξανδρου και ο σύζυγός της, έχουν αναλάβει τα γενικά καθήκοντα της οικογενειακής επιχείρησης. Επίσης, μεγαλώνουν την κόρη τους Αδαμαντία, που θεωρεί αποστολή της να παρακινεί όλα τα παιδιά της παραλίας για μια ακόμη βουτιά.

Μαντώ Μπόλια

Μαντώ Μπόλια

Μαντώ Μπόλια και
Παντελής Μπόλιας

Οι γονείς τους, αν και έχουν παραδώσει πια τη διεύθυνση του ξενοδοχείου στον Αλέξανδρο, εντούτοις είναι πάντα εκεί για να βοηθήσουν. Η Μαντώ ζυμώνει το ψωμί και φτιάχνει τις σπιτικές μαρμελάδες. Ο Παντελής φροντίζει τεχνικά θέματα, μικρά μερεμέτια που δε χωρούν αναβολή μέχρι να έρθει ο εξειδικευμένος τεχνικός. Όμως, κατά βάση είναι ψαράς κι έτσι τον υπόλοιπο καιρό τον αφιερώνει στο καΐκι και τις ψαριές του.

Γνήσιο, λιτό κι ανάλαφρο κυκλαδίτικο τοπίο

Χώροι

Βγαίνοντας από τα δωμάτια του ισογείου ή τον κήπο του Emily, περπατάτε πάνω στην άμμο! Η ιδέα αυτή, του να ζεις πάνω στην παραλία και να βαδίζεις δίπλα στη θάλασσα στο φως του ελληνικού ήλιου, καθόρισε τις επιλογές διακόσμησης των χώρων του.

Ο προσανατολισμός του κτιρίου είναι νοτιοανατολικός με την πρόσοψη να αντικρίζει τον γραφικό κόλπο με τα ψαροκάικα και τα φωτεινά γαλάζια του νερά. Η ανατολή του ηλίου αλλά και του φεγγαριού είναι ορατή από όλα τα δωμάτια του κτιρίου.

Κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική

Τα χτιστά διαχωριστικά ανάμεσα στα δωμάτια του ισογείου, το ξύλινο κατάστρωμα που συνδέει το κτίριο με την αμμουδιά, η μεγάλη πέργολα, η επένδυση με πέτρα στο ισόγειο, τα αυτοφυή αρμυρίκια που σκιάζουν τη βεράντα, όλα αποτελούν την οργανική σύνδεση του κτίσματος με τα φυσικά στοιχεία του όρμου.

Τα δωμάτια, εξίσου λευκά με ξύλινα στοιχεία, εναρμονίζονται στο μίνιμαλ σκηνικό, αποπνέοντας τη μοντέρνα οπτική της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και διακόσμησης.

Μένοντας στο Emily, μένεις μέσα στο γνήσιο λιτό κι ανάλαφρο κυκλαδίτικο τοπίο.

Ανακαίνιση

Ibaritakis Hotel Emily Reception 35

με σεβασμό στο τοπίο​

Η ανακαίνιση του ξενοδοχείου έγινε με ιδιαίτερη προσοχή στην διαφύλαξη των παραδοσιακών στοιχείων της λιτής κυκλαδίτικης αισθητικής. Έτσι, αναδίδεται η συνέχεια και η εξέλιξη μιας ελληνικής παραδοσιακής ξενοδοχειακής μονάδας. Το σύγχρονο στυλ συναντά την παράδοση, μέσα σε πρίσμα της αυθεντικής ταυτότητας εμπνευσμένο από τα μέλη της οικογενειακής αυτής επιχείρησης.

Η επαναδιαμόρφωση του κτιρίου ξεκίνησε μέσα από την προσωπική αισθητική του ιδιοκτήτη Αλέξανδρου Μπόλια, σε συνεργασία με αξιόλογους επαγγελματίες διακοσμητές. Στόχος, η εργονομία, ο μίνιμαλ σχεδιασμός, η διακριτική άνεση και η ανανέωση του παραδοσιακού κυκλαδίτικου χαρακτήρα.

Έτσι, κρατήσαμε το αρχικό λευκό χρώμα μέσα κι έξω, ωστόσο επιλέξαμε να διατηρήσουμε τις διαφορετικές υφές των τοίχων που μαρτυρούν τις φάσεις της κατασκευής και την αρχιτεκτονική ιστορία του Emily. Ακόμα, αναδείχτηκε η παλιά ξύλινη είσοδος και προστέθηκαν στοιχεία, όπως το μαρμάρινο υπέρθυρο στο σχήμα του ήλιου, ως σύνδεση του παραδοσιακού με το ανανεωμένο ύφος του κτιρίου.

Μια μοντέρνα εκδοχή τσιμεντοκονίας τρέχει στα εξωτερικά δάπεδα και σε τμήματα τοίχων του ισογείου. Η επιλεγμένη απόχρωση της μιμείται αυτή της βυζαντινής ώχρας, ένα από τα χρώματα που χρησιμοποιούνται παραδοσιακά στην αρχιτεκτονική της Σύρου. Ενισχύει τη ζεστή ατμόσφαιρα του χώρου και λειτουργεί συνεκτικά με τα χρώματα της αμμώδους παραλίας.

Ο σχεδιασμός του φωτισμού είναι θερμού φωτός, διακριτικός, επεμβαίνει τόσο όσο να μην διαταράσσει με παραπανίσιο φως την ήρεμη νυχτερινή παραλία.

Ο κήπος μας

Δημιουργήσαμε τον κήπο του Emily, έναν νέο εξωτερικό χώρο στον περίβολο του κτιρίου επίσης στις παρυφές της αμμουδιάς. Αποτελεί σημείο χαλάρωσης όπου κανείς μπορεί να διαβάσει ένα βιβλίο ή απλώς να ατενίσει τον όρμο. Εκεί, σερβίρεται το πρωινό, ενώ λειτουργεί όλη μέρα ως ο χώρος όπου μπορείτε να απολαύσετε τα προϊόντα του καφέ‑μπαρ.

Στον κήπο, διατηρήθηκαν τα μεγάλα αρμυρίκια και προστέθηκαν συστάδες με αρωματικά φυτά που συνάδουν με την τοπική συριανή βλάστηση: ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, μαντζουράνα, δάφνη. Επίσης, φυτέψαμε μια ροδιά, σύμβολο καλής τύχης και ευζωίας αλλά και ένα μαστιχόδεντρο για να μας θυμίζει την καταγωγή της οικογένειας από την Χίο.

Ανάμεσα, γωνιές με τραπέζια και καθίσματα, διαφορετικά το ένα από το άλλο, πάνω σε χαλίκια, ως συνέχεια της παραλίας.

Ibaritakis Hotel Emily Reception 2 8729

Ο χώρος υποδοχής

Τα στοιχεία που δίνουν ιδιαίτερο χαρακτήρα σε όλο το ξενοδοχείο, ξεκινώντας από τον χώρο υποδοχής, είναι η επίπλωση εξολοκλήρου από την d.Mod και τον σχεδιαστή και ιδρυτή της Guy Stefanou. Ιδιότυπα έπιπλα από μέταλλο και κοντραπλακέ θαλάσσης, σχεδιασμένα ειδικά για το Emily, ήταν η βάση της διαμόρφωσης της Υποδοχής.

Η διακόσμηση βασίστηκε σε μαρμάρινα και κεραμικά διακοσμητικά στοιχεία αλλά και έργα τέχνης αγαπημένων δημιουργών: Τα ιδιαίτερα ξύλινα καράβια του Βασίλη Μιχαηλίδη, αλλά και το μοναδικό οξειδωμένο καράβι από σίδερο του Παναγιώτη Πουγαρίδη είναι αναπόσπαστο τμήμα της διακόσμησης του χώρου μας.

Επίσης, το βαθύ μπλε χρώμα στον τοίχο της εσωτερικής σκάλας, το μπλε ύφασμα στον καναπέ του χώρου αναμονής, η λευκή γραμμή του φωτιστικού και ο σκελετός από ένα μπουζούκι στον τοίχο, μας ταξιδεύουν στο Αιγαίο της συριανής μουσικής παράδοσης με φρέσκο τρόπο.

Επίπλωση και διακόσμηση των δωματίων

Καταρχήν, τα δωμάτια ανασχεδιάστηκαν εξολοκλήρου, με γνώμονα την ασφάλεια και την άνεση της διαμονής. Εργονομία και διακριτική πολυτέλεια, ειδικοί αυτοματισμοί φιλικοί προς το περιβάλλον και αξιοποίηση των φυσικών πόρων.

Με τις συμβουλές και τις πολυμορφικές δημιουργίες του Guy Stefanou και της d.Mod, στα δωμάτια θα βρείτε φωτιστικά με γραμμικό φως ως συνέχεια των επίπλων, κρεμαστά φωτιστικά δαπέδου με ψάθινα καπέλα διάχυτου φωτός, και πολλές ακόμα ιδέες διακριτικού φωτισμού.

Τη φρέσκια ματιά στην παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική θα διαπιστώσετε στα χτιστά έπιπλα των δωματίων, στις λιτές κατασκευές από μέταλλο και ξύλο, τη διακόσμηση των τοίχων με μικρά έργα τέχνης, στα χρώματα που εναρμονίζονται με το φυσικό τοπίο.

Ibaritakis Hotel Emily A5 26 8682
Ibaritakis Hotel Emily A4 21 8713
Ibaritakis Hotel Emily A5 25 8684
Ibaritakis Hotel Emily A1 22 8471

Φιλοσοφία

Η διαμονή σας στο Emily μπορεί να γίνει μια ιδιαίτερη εμπειρία που θα δημιουργήσει όμορφες αναμνήσεις με ανθρώπινο πρόσημο!

Για εμάς, όσοι διαμένουν στο Emily είναι πρώτα φιλοξενούμενοί μας και μετά πελάτες μας. Αυτό ξεκινάει από την προσωπική μας φιλοσοφία. Μην ξεχνάτε, ότι ο πυρήνας του ξενοδοχείου είναι μια οικογένεια που ζει εδώ και τρεις γενιές στο φυσικό τοπίο της κυκλαδίτικης θάλασσας και την αγαπάει!

Περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας για να ανακαλύψετε τι συνθέτει αυτή την εμπειρία. Από την αρχιτεκτονική του κτιρίου και τη διακόσμηση των δωματίων, τον κήπο δίπλα στην παραλία, την ποιότητα της φιλοξενίας, την οικογενειακή ατμόσφαιρα, τις προτάσεις μας για δραστηριότητες, τις απόψεις μας για τις διακρίσεις και το περιβάλλον, και τις δράσεις της κοινωνικής ευθύνης μας, όλα μαζί δίνουν τις εγγυήσεις για σπουδαίες στιγμές. Τουλάχιστον εμείς, εκεί στοχεύουμε…

Στο πρίσμα του τουρισμού εμπειρίας

Το Emily είναι ιδανικό για μικρές παρέες κάθε ηλικίας και οικογένειες.

Εκτός από το τρίπτυχο «νησί, ήλιος, θάλασσα» που μπορεί έτσι κι αλλιώς να βιώσει κανείς κατά τη διαμονή του εδώ, αφού το ξενοδοχείο βρίσκεται στην όχθη του όρμου, δεν αποκλείονται άλλα ήδη εναλλακτικού τουρισμού:

 • Τουρισμός τρίτης ηλικίας
 • Γαστρονομικός τουρισμός
 • Θαλάσσιος τουρισμός (αλιευτικός, καταδυτικός, κα)
 • Τουρισμός Αθλητικής Αναψυχής
 • Περιπατητικός και ποδηλατικός τουρισμός

Ελεγχος ικανοποίησης πελατών

Πιστεύουμε ότι η καλή σας κουβέντα είναι ο καλύτερος διαφημιστής μας. Προς αυτόν τον στόχο, βελτιώνουμε διαρκώς τις υπηρεσίες μας, αφιερώνοντας προσωπικό χρόνο και ενέργεια.

Η ικανοποίηση και οι ανάγκες των πελατών ελέγχονται προσωπικά από τον διευθυντή του ξενοδοχείου. Εκτός του ότι μπορείτε να βρείτε τον ίδιο ανά πάσα στιγμή, υπάρχουν στην διάθεση σας ερωτηματολόγια για την καταγραφή της εμπειρίας της διαμονής σας. Ίσως, μάλιστα, να σας προτρέψουμε να διατυπώσετε την αξιολόγησή σας στις ταξιδιωτικές πλατφόρμες και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή να σας αποστείλουμε ηλεκτρονική έρευνα ικανοποίησης.

Διαφορετικότητα

Στο Emily, δεν υπάρχουν κοινωνικοί αποκλεισμοί.

Είμαστε οι ίδιοι πολύ συνειδητά εναντίον κάθε μορφής προκατάληψης και διάκρισης και αυτή τη φιλοσοφία επιθυμούμε από τους φιλοξενούμενούς μας.

Είναι ευπρόσδεκτοι όλοι ανεξαρτήτως φυλετικής καταγωγής, θρησκείας ή σεξουαλικού προσανατολισμού.

Φροντίζουμε ιδιαίτερα τα άτομα με αναπηρία και τους ανθρώπους τρίτης ηλικίας, καθώς θεωρούμε ότι χρειάζονται περισσότερο τη συνδρομή μας αναφορικά με τη διαμονή τους σε ένα κατάλυμα.

Αναγνωρίζουμε τα δικαιώματα των παιδιών αλλά και το δικαίωμα του καθένα να βρίσκεται στις διακοπές του μαζί με το κατοικίδιό του.

ΑμεΑ

Προσφέρουμε άνετη διαμονή σε άτομα με αναπηρία.

Όλα τα δωμάτια του ισογείου διατίθενται κατά προτεραιότητα σε άτομα με αναπηρία, για τη διευκόλυνση της διαμονής τους. Ειδικά για άτομα με κινητικά προβλήματα, έχουμε διαμορφώσει ένα συγκεκριμένο δωμάτιο με όλες τις απαραίτητες προσαρμογές στον κυρίως χώρο και στο μπάνιο. Επίσης, υπάρχουν ράμπες για πρόσβαση αμαξιδίου σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, στην παραλία και στο ισόγειο του Emily. Υπάρχει δυνατότητα στάθμευσης οχήματος ΑμεΑ εντός του υπαίθριου χώρου του ξενοδοχείου, σε απόσταση αναπνοής από τα δωμάτια.

Για τη συνολικότερη διαμονή στη Σύρο, προτείνουμε τη δωρεάν εφαρμογή κινητού Syros Access Point όπου θα βρείτε όλες τις καταγεγραμμένες θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ, τις ράμπες και τις προσβάσιμες παραλίες του νησιού.

Κατοικίδια

Τα κατοικίδια επιτρέπονται στο ξενοδοχείο μας.

Εμείς αναλαμβάνουμε να διατηρούμε το δωμάτιο και τους κοινόχρηστους χώρους απαλλαγμένους από το τρίχωμα των ζώων, για την ασφάλεια των τυχόν αλλεργικών πελατών μας. Από την άλλη, οι ιδιοκτήτες των κατοικιδίων θα πρέπει να μεριμνούν ώστε να μην επιβαρύνεται το έργο της καθαριότητας των χώρων και να μην προκαλείται όχληση στους υπόλοιπους επισκέπτες. Έτσι μπορούμε όλοι να συμβιώσουμε αρμονικά.

Βρέφη και παιδιά

Είναι οι αγαπημένοι μας φιλοξενούμενοι!

Αν και κατανοούμε ότι κάποιοι ενοχλούνται από τη ζωηρή και έντονη παρουσία των παιδιών στα ξενοδοχεία, εμείς έχουμε επιλέξει να τα υποδεχόμαστε με τον ίδιο σεβασμό όπως κάθε πελάτη μας. Κατά καιρούς διοργανώνουμε δράσεις που αφορούν τους μικρούς μας φίλους, ενώ τα απογεύματα θα βρείτε στον κήπο υλικά ζωγραφικής για να περάσουν την ώρα τους όσο εσείς απολαμβάνετε ένα ρόφημα ή ένα σνακ.

Φυσικά, σε κάθε δωμάτιο υπάρχει η δυνατότητα προσθήκης παιδικού κρεβατιού κατόπιν, εφόσον μας έχετε ενημερώσει κατά την κράτηση του δωματίου σας.

Κοινωνική ευθύνη

Ανταποκρινόμαστε στις τρέχουσες κοινωνικές προκλήσεις και ευαισθησίες.

Θεωρούμε χρέος μας να επιστρέφουμε στο κοινωνικό σύνολο, μέρος των κερδών μας, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση περιβαλλοντικών και κοινωνικών ζητημάτων. Σεβόμαστε τις υγιείς αξίες του σύγχρονου πολιτισμού μας, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την παροχή ίσων ευκαιριών, τον σεβασμό στο περιβάλλον που κληρονομήσαμε και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και της ποιότητας ζωής.

Έτσι, αφενός είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στη διαχείριση των υλικών και αφετέρου γινόμαστε χορηγοί σε πολιτιστικές δράσεις, με έμφαση στον αθλητισμό.

Περιβάλλον

Reduce Reuse Recycle είναι το μότο μας.

Από την μεριά μας, πιστεύουμε ότι βασικός κανόνας για την προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί το τρίπτυχο Reduce‑Reuse‑Recycle, δηλαδή η ελαχιστοποίηση της χρήσης των πόρων και η επαναχρησιμοποίησή τους και σίγουρα η ανακύκλωση. Προσπαθούμε εμπράκτως να εφαρμόζουμε μέτρα κατά της κλιματικής αλλαγής και μεσοπρόθεσμος στόχος μας είναι να γίνουμε ένα «πράσινο» ξενοδοχείο. Οι σχετικές δράσεις μας:

 • Διαλογή και ανακύκλωση των απορριμμάτων
 • Καλή συντήρηση των ενεργειακών εγκαταστάσεων
 • Πρακτικές εξοικονόμησης νερού χρήσης
 • Επιλογή προμήθειας πόσιμου νερού από φιλοπεριβαλλοντική εταιρεία
 • Εφαρμογή κανόνων στις αλλαγές πετσετών στα δωμάτια
 • Συντηρητική προμήθεια φαγώσιμων πρώτων υλών
 • Αποφυγή χρήσης ηλεκτρικού ρεύματος στην παραλία

Στο ίδιο πλαίσιο, μέσα στα δωμάτια απαγορεύεται η χρήση πηγών θερμότητας ανοιχτής φλόγας όπως καμινέτα, γκαζιέρες κλπ., ενώ στους εσωτερικούς χώρους του ξενοδοχείου δεν επιτρέπεται το κάπνισμα. Με την βοήθεια σας σίγουρα θα τα καταφέρουμε καλύτερα.

Εταιρικές χορηγίες

Εταιρικές χορηγίες στις παρακάτω διοργανώσεις:
 • Eye’s walk Syros Digital Festival
 • Syros International Film Festival
 • Syros Accordion Festival
 • Αγώνας Syros City Trail
Explore
Drag